Observator

Buboiul USR dă semne că se sparge. Scandal în București, la Sibiu secesioniștii din USR nu au intrat în Parlament

    București. Un soi de denunț al lui Sergiu Moroianu, soţul Clotildei Armand, a fost preluat de majoritatea publicațiilor. […]

 

 

București. Un soi de denunț al lui Sergiu Moroianu, soţul Clotildei Armand, a fost preluat de majoritatea publicațiilor. Acesta lansează acuzaţii grave la adresa coordonatorului echipei de campanie, Matei Păun. Acuzaţiile se referă concret la  bani, scoaterea din joc a lui Clotilde Armand şi fundaţiile lui George Soros.

  Sergiu Moroianu pe Facebook:

                                                                        „Dragi colegi,

Alegerile au trecut.

Am obținut în București mai puțin ca la alegerile locale. Tot efortul nostru de un an a rezultat în jumătate din scorul partidului de apartament PPDD în 2012!

S-au comis abuzuri și greșeli din partea “echipei de comunicare/campanie” coordonate de Matei Păun. Venit la USB inițial ca voluntar, Păun urmează să fie plătit cu o sumă consistentă. Știe cineva datele financiare ale serviciilor lui Păun?

Comisia de Arbitraj i-a cerut în mod repetat lui Matei Păun și echipei sale să-și depună fișa de simpatizant USR. Verbal, Păun a fost de acord pentru el personal, însă a refuzat să dezvăluie pană și numele membrilor “echipei”. In fapt, Păun nu și-a depus fisa de simpatizant. Un alt membru al echipei lui Păun este Mihai Polițeanu, descris de Alina Mungiu-Pippidi drept fostul ei șofer personal, ulterior trecut în slujba Monicăi Macovei, în prezent șeful ONG-ului „Inițiativa România”. Polițeanu a plecat din grupul de voluntari USR în momentul când i-a fost cerută fișa de simpatizant. Ulterior, a fost recuperat în secret de Păun.

Matei Păun este un personaj controversat. Nu știm unde și pentru cine a lucrat, ce avere și surse de venit are, nici măcar ce cetățenie are. Păun este susținut în USR de Roxana Wring, apropiată de ONG-urile din rețeaua Soros, cea care l-a adus inițial în organizație și pe Politeanu.

In campania electorală, Păun a declanșat o campanie de denigrare si sabotaj la adresa Clotildei Armand, principalul vector de imagine al USR în teritoriu. A contactat telefonic filialele pentru a le “interzice” să o invite pe Clotilde. Interdicția aceasta absurdă nu a fost respectată pentru că filialele își doreau ajutorul Clotildei. Banii USR au fost cheltuiți prostește pe sondaje de opinie false la supra-preț și pe “servicii de consultantă” contractate fără licitație sau transparentă, inclusiv pentru salariul consistent al lui Păun, om fără nicio pregătire în conducerea unei campanii politice, mai ales a unui partid cinstit.

Păun a purtat în privat discuții cu PNL în numele USR, afectând grav imaginea de independentă a USR fată de partidele corupte din fosta USL. In urma acestor discuții, Păun a încercat să o determine pe Clotilde să “atace” la TV niște membri PNL al căror nume ea nici măcar nu-l cunoștea, în scopul de a ajuta anumite facțiuni din PNL să-și regleze conturile. In urma refuzului primit, Păun a filtrat invitațiile Clotildei la TV în perioada campaniei electorale, neinformând-o când era invitată (în campanie CNA impune televiziunilor să se coordoneze cu partidele).

Păun a pus presiuni imense pentru a obține controlul asupra paginii de facebook Clotilde Armand, din fericire suficient de suspecte pentru a fi refuzat.

Păun a asociat imaginea USR cu activiștii lgbt și cu Soros, încercând chiar să-l disculpe pe Soros în loc să ne disociem viguros de el, tentativă patetică care a dus PSD la 50% din parlament și USR sub 10%.

Cer explicații biroului național al USR pentru tolerarea acestei situații în care o persoană străină de partidul nostru a atacat și izolat persoana #2 din partid, a orchestrat campanii împotriva intereselor USR, a cheltuit discreționar și netransparent banii USR, în ultimă instanță afectând grav șansele de succes ale USR.”

Ulterior Sergiu Moroianu a șters postarea de mai sus, ceea ce denotă „caracter” și „curaj”, nu glumă!

Sibiu. În urma alegerilor parlamentare la Sibiu, cu tot scorul mare obținut în bârlogul lui Klaus Iohannis de către USR, la fel ca și „colegul” PNL, partidul soroșist nu a reușit să dea mai mult de un deputat și un senator, liberalii fiind totuși mai ștampilați. Cele două partide așa-zise de dreapta au fost votate la Sibiu datorită susținerii lor de către Klaus Iohannis, deși în restul țării tocmai acest fapt a fost factorul determinant pentru numărul puțin de voturi obținute, votul dat pentru PSD fiind unul anti-Iohannis. Toată țara s-a prins după doi ani de președinție iohannistă că Fuhrerul este o catastrofă pentru România, numai sibienii nu au realizat asta. De fapt, ei nu au realizat timp de 14 ani că sunt conduși de un impostor vârât în tot felul de ticăloșii ilegale și antiromânești! Așa sunt ei, se prind mai greu, fiind mai ardeleni decât restul ardelenilor… Să nu fim răi, județul Sibiu nu a fost chiar singurul unde au câștigat liberalii și usereii. Aceștia au mai câștigat în județul secesionist și antiromânesc Cluj și în județul „balama” Alba, care leagă Clujul de Sibiu. Revenind la USR-ul local, secesioniștii Alexandru Buiuc și Vilhelm (Willy) Schuster (despre care revista noastră a scris aici: http://sibiu.justitiarul.ro/candidatii-usr-sibiu-alogeni-si-naparci-secesioniste/), ambii aflați pe locul doi pe lista candidaților la Camera Deputaților, respectiv la Senat, nu au întrunit numărul de voturi necesar accederii în Parlament.

Pentru cele două situații, de la București și Sibiu, se potrivesc la fix cele câteva rânduri scrise de jurnalistul Victor Ciutacu: „Până să dea în gât mizeriile din partidul tinerilor frumoși și liberi, soțul Clotildei era un strălucit absolvent de MIT, care are toată legitimitatea să ne facă un mare bine, cu toată familia pe listele electorale. Acum, dacă tot au mai rămas bani de la propagandă sau în lumina viitoarelor colaborări plătite, activiștii l-au avansat la statutul de comunisto-deviaționisto-securist. Nu, nu încasează chiar toți, că ar fi nerentabil, ăia care nu-s pe bani sunt, pur și simplu, spălați pe creier. Și-s idealul profesioniștilor în manipulare, adică proști agresivi plini de convingeri.” Agentul de influență Willy Schuster, cu ONG-ul său, face parte din gașca celor care încasează bani, în timp ce arivistul Alexandru Buiuc e în turma celor spălați pe creier, „adică proști agresivi plini de convingeri”.

                                                                                                                                    Simina BARBU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.