Tribuna democratiei

Boacter de o zi

DEX: boácter, -i, (boactăr), s.m. – 1. Funcționar, angajat al primăriei; cel ce strânge impozitele. 2. Cantonier (ALR 1964: 872). 3. Paznic de noapte, polițist. 4. Paznic de câmp, […]

DEX: boácter, -i, (boactăr), s.m. – 1. Funcționar, angajat al primăriei; cel ce strânge impozitele. 2. Cantonier (ALR 1964: 872). 3. Paznic de noapte, polițist. 4. Paznic de câmp, gornic, vătav, pândaș (ALR 1971: 421). – Din germ. Wächter „paznic” (DA cf. DER).

Dacă va mai amitiți, anul trecut am fost acuzat de câțiva doctori de amenințare  și șantaj  incident pe care l-am publicat în articolul intitulat  ,,Abuzuri ale poliției sibiene sau cum am ajuns din martor… suspect” (http://sibiu.justitiarul.ro/abuzuri-ale-politiei-sibiene-sau-cum-am-devenit-din-martor-suspect/) care a apărut tot în paginile ziarului ,,Justițiarul  Sibian” . Întregul eveniment s-a desfășurat pe parcursul unui an de zile având telefonul  ascultat, anchetat la poliție, urmărit, filmat etc. de parcă aș fi fost un mafiot, iar doctorii respectivi persoane imaculate,  însă asta este procedura poliției în astfel de cazuri și nu te poți opune. La sfârșitul anului trecut am primit de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu înștiințarea că sunt ,,absolvit” de orice vina . Mulțumesc !

Ce nu s-a spus public sunt unele evenimentele suspecte și periculoase prin care am trecut așa după cum s-a spus și în articolul menționat anterior, subsemnatul având trecut politic ,,nesănătos”, moștenit din perioadă comunistă și perpetuat până astăzi, eu nerenunțând la aflarea și demascare celor care m-au persecutat politic atât pe mine, cât și pe alții. În acest scop, noi cei rămăși ,,fără dosar” încercăm prin toate metodele legale să-l obținem pentru a ne primi și drepturile  care ni se cuvin, lucru care îi deranjează pe torționarii care încearcă să ne oprească prin orice metode . Așa se face că, după ce am depus din nou o cerere la instituțiile abilitate pentru obținerea dosarului politic, fiind susținut și de dl . Octav Bjoza, secretar de stat și președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România și de Federația Foștilor Deținuți și Persecutați Politic din România, primesc primul telefon de amenințare cu moartea din partea unui persoane necunoscute. Aproximativ  în aceiași perioadă și domnul secretar de stat, Octavian Bjoza, primește și el telefoane de amenințare cu moartea. Prevăzător înaintez o sesizare la Poliția Municipiului Sibiu în acest sens. Aceasta, după o perioadă de timp, mă informează că probabil este o greșeală ,,convingându-mă” să-mi retrag plângerea.  Menționez că, încă de la începutul anchetei, mi s-au părut câteva lucruri suspecte, fiind avertizat de mult timp că vor face orice că să mă aresteze sau să mă lichideze că să nu ,,vorbesc” . Să nu uităm că acțiunea doctorilor îndreptată asupra mea se înscrie, conform legilor, la ,,infectare intenționata, cu intenție criminală”, adică tentativă de crimă !!!! Dar nimeni nu vrea să se sesizeze de acest lucru .

Dacă lucrurile s-ar fi oprit aici aceste evenimente ar fi rămas pentru mine că o amintire neplăcută care s-ar fi estompat cu timpul,  dar „pe cine nu-l lași să moară nu te lasă nici el să trăiești!”.  Prin cursa pe care au încercat să mi-o întindă de curând „ prietenii” mei au demonstrat cine se află află în spatele „necazurilor” mele, fiind maeștrii unor astfel de înscenări degradabile, fără să le fie frică că vor fi trași la răspundere.

Pentru că am o pensie foarte mică și din dorința de a-mi completa  legal  veniturile, ca să pot face față cheltuielilor tot mai mari ce  se anunță, am acceptat,  în data de 12.12.14, un post cu ½ normă, mult inferior pregătirii mele. Așadar am devenit boacter, pardon, agent de securitate grație angajatorului SC Rosegur S.A. București, filiala Sibiu reprezentată de domnul Ion Moise, pentru un salariu de 450 lei /luna impozabili. Am fost repartizat la obiectivul SC Takko Fashion SRL București, filiala Sibiu,  director Dorin Popmas (numele l-am găsit  pe internet), boacterul pe care l-am înlocuit refuzând să mai vina la post .

Pe scurt, m-a frapat de la început rapiditatea cu care mi-a întocmit domnul Moise contractul de angajare, în 2 exemplare,  spunându-mi că exemplarul meu îl primesc după ce îl aduce  semnat de conducerea de la București. Au urmat: instructaj sumar, înmânarea unui echipament de lucru  incomplet și pe care a trebuit să-l spăl eu acasă, programarea primei zile de lucru în data de 15.12.14 dimineață. Toate acestea fără a avea avizul medical, fără de care nu ar avea voie să mă trimită în post. La nedumerirea mea privind acest aspect, deoarece  în cazul unui control sau  incident cineva urma să suporte întreaga răspundere, domnul cu angajare mi-a răspuns că nu mă interesează pe mine, el fiind  protejat de contract! Proaspăt instalat la magazin, m-a surprins  faptul că mi se impunea să stau pe post de „majordom” la intrare și să salut clienții. Doar că, în această ipostază, nu puteam să observ ce fac clienții în sală. E adevărat că, din când în când, trebuia să fac un tur de  magazin. Mai mult, clienții aveau voie să intre înăuntru cu bagaje, cărucioare, etc., dar, ca să nu îi superi, îi puteai verifica numai dacă suna alarmă!

Abia după masă înțeleg nedumeririle pe care le aveam, atunci când devin ținta unei agresiuni verbale, amenințătoare chiar, din partea  directorului magazinului. Acesta, în față personalului magazinului și a clienților (nu le dau numele momentan), dar și a camerelor de luat vederi, mă admonesteză! Pe un ton agresiv și cu un comportament nepoliticos, mă jignește și mă amenință,  că de ce stau cu o mână în buzunar și de ce nu salut oamenii, amenințându-mă că mă da afară! Clienții rămân consternați în față unui așa spectacol, unii plecând grăbiți, iar alții privindu-l cu reproș și dezaprobare pentru gestul făcut. În momentul acela magazinul era aglomerat și eu eram atent la cei din sală, nu să mă ploconesc în față oamenilor!

Ca o ,,coincidență” ciudată, după terminarea „spectacolului”, primesc al doilea telefon de amenințare  cu moartea din partea unui individ care de data această îmi comunică că „mi-a săpat groapă, a ieșit mai mult rotundă, dar o să văd eu cum este în ea” . Cum nu cred în coincidențe, în asemenea momente am făcut legătură cu agresiunile verbale la care am fost supus și cine se ascunde de fapt în spatele intrigilor .

În consecință, îmi prezint demisia în data de 17.12.14 trimițând-o prin fax la București cu confirmare de primire, o trimit și pe adresă poștală și îl anunț telefonic și pe domnul Moise Ion de acest lucru, ca să găsească înlocuitor din timp pentru datele când eram programat în post.

În data de  30.12.14 îi predau la sediu echipamentul, domnului Moise, dar mi se confirmă încă odata faptul că mi s-a pregătit o cursă când  îmi spune că nu a avut timp să întrebe la centrală de lichidarea mea și să  depun demisia cu data de 30.12.14 completând-o pe loc și încercând să mă determine să o semnez. Am refuzat acest lucru fiindcă putea sa aibă urmări neplăcute pentru mine, mai ales că de la data depunerii demisiei din 17.12.14  mi-a propus să figurez  ca fiind în concediu fără plată, cu o cerere întocmită retroactiv. Tot așa, mi-a pus hârtia în față, să o semnez, neînțelegând nici acuma de ce încearca să schimbe realitatea derulării evenimentelor, în schimbul unor falsuri. În aceeași după masă am retrimis, din nou, demisia mea  la centrală, bineînțeles cu data reală și amintindu-le de actele trimise în 17.12.14, a căror confirmare o avem .

Despre consecințele pe care le pot suporta cei doi directori, îi invit să studieze legile! Primul pentru jignire în public, lucru ce demonstrează proasta creștere, acesta uitând că nu este decât un directoraș de magazin și nu un director de talia celor de la  întreprinderile cu mii de muncitori, cum erau odinioară, care siguri nu se compromiteau în public. De altfel, nici nu a avut intenția să-și ceară scuze pentru fapta comisă, dovedind că era ceva premeditat. Oricum nu le acceptam! Iar de al doilea director este în culpă pentru falsificarea adevărului și întocmirea de acte false. Nu pot decât să-l compătimesc pentru că tot i se va înfunda cândva.

Așa cum am spus, fiind convins, datorită evenimentelor prin care am trecut, că cei doi nu sunt străini de amenințările primite ulterior, întreb și eu, retoric, ce-mi mai rămâne de făcut?

Pe această cale transmit în primul rând autorităților că nu răspund de eventualele acte false, calomnii sau amenințări, trimise – chipurile! – în numele meu și având ca scop noi înscenări! Aștept ca organele abilitate să-i demaște pe cei care mă amenință, aceștia fiind și maeștrii în falsuri, intrigi, calomnii și denigrări !

 

                                                                                                  Aurel-Vasile NAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.