Editorial

Basescu a lustruit parchetul cu Kövesi

În hulita, pe bună dreptate, justiţie română, funcţionează impecabil şi implacabil criteriul de clan, nepotismul şi cumetria fiind cele mai […]

În hulita, pe bună dreptate, justiţie română, funcţionează impecabil şi implacabil criteriul de clan, nepotismul şi cumetria fiind cele mai sigure şi„solide” argumente pentru o carieră fulminantă. La fel a devenit ministru al Justiţiei şi Cătălin Marian Predoiu, acesta fiind ginerele lui Călin Andrei Zamfirescu. Predoiu s-a lepădat urgent de apartenenţa la Partidul Liberal, politica nefiind decât un pretext pentru a accede la funcţia de pe care dirijează destinele justiţiei. De fapt, el „dirijează”, dar nu de capul său, Predoiu nefiind decât o marionetă a socrului, care împreună cu Arin Stănescu şi Valeriu Stoica formează un triumvirat malefic, trio care conduce „de facto” Ministerul Justiţiei.
Marionetele nu au personalitate, iar acest aspect a devenit evident în ziua de 9 septembrie, când preşedintele Traian Băsescu a umilit-o pe doamna Kövesi, tratând-o ca pe o cârpă cu care ştergi „parchetul”, nu ca pe un procuror general al statului român! Dacă unii aşteptau sfârşitul lumii în 9.09.2009, noi înclinăm să credem că pentru Laura Codruţa Kövesi ziua respectivă trebuie să însemne, logic şi normal, sfârşitul carierei de procuror general, deoarece o astfel de persoană, umilită şi ridiculizata de chiar preşedintele care a numit-o în funcţie, nu mai poate avea credibilitate în ochii cetăţenilor de rând. Băsescu s-a adresat doamnei procuror general cu următoarele cuvinte: „Cred că aţi înţeles foarte bine ceea ce v-am spus. Am o rugăminte: „nu mă confundaţi cu un ziarist căruia îi faceţi o declaraţie. Vorbiţi cu şeful statului care vă spune aşa: au murit 1.600 de oameni la Revoluţie, iar voi închideţi dosarul. Aveţi soluţie sau nu? Au murit oameni la mineriada din 13-15 iunie. Ce vreţi să spuneţi, că vă impun o soluţie ?” Mai mult, preşedintele a insistat să bată monedă pe comparaţia cu ziariştii, repetând: „Nu mă confundaţi cu ziarişti cărora le faceţi declaraţii să fie prinse pe telex”. Deci, să înţelegem că ziariştii sunt, în opinia şefului statului, o categorie de papagali care repetă ceea ce li se pune la dispoziţie şi iau de bune toate aburelile servite pe tavă de autorităţi? Din păcate, da! Trebuie să-i dăm dreptate lui Băsescu, fiindcă armata de „fătuci şi guguştiuci” – cum bine i-a „botezat” Cristoiu! – se scălâmbăie jalnic pe ecranele televizoarelor sau deformează realitatea prin paginile ziarelor, compromiţând meseria de jurnalist. Şi ei sunt la fel de lipsiţi de personalitate, ca şi  marionetele care conduc Parchetul şi Justiţia!
Lipa de demnitate a mai fost probată de doamna procuror general şi la pronunţarea propriului divorţ, când a preferat să păstreze numele unguresc al soţului, în loc să revină la cel românesc, cu care s-a născut. Sigur, un nume împrumutat de la o minoritate etnică, indiferent care, constituie, în România şi nu numai, un avantaj social şi profesional, deoarece discriminarea pozitivă care avantajează minorităţile etnice este o realitate, la fel cum tot aşa de adevărat este şi faptul că românii au devenit, după anul 1989, străini şi umiliţi în propria ţară.
Imediat după instalarea în funcţia de procuror general al României, doamna Laura Codruţa Kövesi a avut ca primă preocupare punerea sub obroc a dosarelor penale aflate în cercetare la D.N.A. privind mafia imobiliară din Sibiu, oraşul pe care tocmai îl părăsise, organizaţia criminală în cauză fiind condusă de însuşi primarul Klaus Iohannis, devenit specialist în potlogării cu case, după ce a furat şi el două prin intermediul acoliţilor, chiar înainte de a fi ales primar pentru prima oară.
La fel de oportunistă şi ipocrită ca şi „incoruptibila” Monica Macovei, Laura Codruţa Kövesi nu poate bifa absolut nimic la capitolul luptă reală împotriva corupţiei. De palavre ne-am săturat, aşa că singura ştire care ar mai prezenta o oarecare doză de interes pentru noi, referitoare la baschetbalistă, ar fi aceea despre demisia matahalei.

„Justiţiarul sibian”