Suntem cu ochii pe voi!

Averile bugetarilor din Primaria Selimbar sunt secrete… Nu si pentru noi!

Începem cu însuşi primarul, Ioan Daniel Maricuţa, cel din a cărui dispoziţie nu apar declaraţiile de avere pe site-ul Primăriei […]

Începem cu însuşi primarul, Ioan Daniel Maricuţa, cel din a cărui dispoziţie nu apar declaraţiile de avere pe site-ul Primăriei Şelimbăr (http://www.e-primarii.ro/primaria-selimbar). La capitolul I. Bunuri imobile 1. Terenuri, cele patru rubrici existente nu au fost suficiente pentru cele şase terenuri (declarate!). În satul Mohu, aparţinător de comuna Şelimbăr, edilul-şef deţinea în anul 2009, împreună cu consoarta, 19,5 hectare, din care 8,5 sunt reprezentate de „luciu apă” (lac), iar la Bungard, tot în „parohia” lui, „doar” 2 hectare. Primarul a mai declarat două terenuri de 0,32 hectar, în intravilanul comunei Sadu şi 0,5 hectare la Avrig. Deci, după cum se vede, omul este foarte corect atunci când declară suprafeţe de teren infime. Minuscule doar dacă le raportăm la sutele de hectare tranzacţionate, care l-au şi îmbogăţit pe Maricuţa, după ce au fost obţinute prin şmecherii şi ilegalităţi de la adevăraţii proprietari. La clădiri, sare în ochi o căsoaie cu suprafața de 982 metri pătraţi în Mohu, pe lângă două apartamente situate în Sibiu şi Avrig. La autoturisme este declarat doar un Audi A6, fabricat în 1999, deşi toată lumea ştie că familia Maricuţa dispune de un autentic parc auto, format din autoturisme de lux, dar acestea sunt trecute pe firma sa, S.C.„Vinaria” S.A., numerele de înmatriculare fiind şi ele personalizate cu indicativul VIN. Caii de rasă, cu care domnul Maricuţa se făleşte pe la diversele expoziţii şi concursuri, unii dintre ei mai valoroşi decât un autoturism, nu apar declaraţi pe nicăieri.

Scumpu Elena (fostă Necşuleu, înainte de divorţ), secretarul Primăriei Şelimbăr, nu are terenuri şi posedă doar o jumătate dintr-un apartament din Sibiu, în suprafaţă de 82 m.p., cu valoarea impozabilă de 113.999 lei şi 21 de bani (câtă „corectitudine”, declaraţie la centimă!), sărăcuţa de ea… Mai avea, în anul 2009, şi un autoturism Peugeot 206. Vai, vai, sărmana de ea, după atâtea mânării cu terenuri imobile, doar coaja asta subţire de avere? Ei, nu, nu vă grăbiţi să o compătimiţi pentru sărăcie, deoarece, cochetă ca mai toate femeile, cucoana în cauză a compensat lipsa terenurilor imobile – bine că le-a mătrăşit pe ale altora! – cu veselă (vase şi tacâmuri) şi bijuterii, aidoma unei coțofene care adună cu hărnicie tot ceea ce luceşte! Astfel „zestrea” scumpei de Elena, la fel cum o arată şi propriul nume, constă în: set 12 tacâmuri de argint (3.400 euro), set tăvi şi pahare – nici în cot n-o doare! (4.000 de euro), 21 – Blackjack! de inele de aur (15.000 de euro), un ceas, pentru un pe sus nas (5.000 de euro), 10 brăţări de aur (7.000 de euro)  – deşi la ilegalităţile comise ar fi mai potrivite altfel de „brăţări”! -, 4 lanţuri de aur (2.000 de euro), 4 medalioane de aur (1.500 de euro), 5 cercei de aur  –  ori lipseşte unul, ori a vrut să zică perechi de cercei   – (1.500 de euro). Deci averea doamnei Scumpu se cam află pe dânsa… Mai aflăm, din rubrica „Venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie…”, că doamna secretar are şi o fiică, Alexandra, care lucrează tot în Primăria Şelimbăr, că „are balta peşte!”, dar nu aflăm veniturile realizate de cele două femei în ultimul an, aşa cum stă scris în titlul rubricii. Cică, aşa scrie scumpa de secretară de primărie, „conform F1 şi F2″! Ce-i aia, mutare în jocul de şah?

O lăsăm pe strălucitoarea, aurita şi scumpa de secretară ca să trecem la un domn mai serios, aşa cum îl arată şi numele: Mustaţă Nicolae Pavel, consilier local în Şelimbăr. Ăsta are de toate, că a fost un om harnic şi truditor…Terenuri: patru, din care trei agricole (13.760 m.p. în total) şi unul intravilan de 530 m.p., toate cumpărate în perioada 2001 – 2006, ultimul an fiind şi cel mai bun pentru achiziţii cu 13.500 m.p. cumpăraţi. Omul mai are două case în Veştem, una cumpărată şi cealaltă cu contract de întreţinere, dar ambele trecute la categoria case de vacanţă, ceea ce înseamnă că Mustaţă este într-o vacanţă permanentă şi doar din când mai merge şi pe la Consiliul Local Şelimbăr, aşa de distracţie, între două partide de pescuit! Maşinuţa lui nea Mustaţă este un „Golf”, zice el, fabricat în anul 2000. În 2007 a cumpărat bijuterii de aur de 80.000 de euro (!!!) şi în 2008 bijuterii de argint de 3.000 de euro. Şelimbăreni, aici sunt banii dumneavoastră! Mai ţineţi minte panourile băsesciene de pe vremuri, presărate pe marginea şoselelor, nu? Bogat domnul Nicolae Pavel Mustaţă, doar cu şcoala stă mai rău, iar declaraţia de avere nu este scrisă de el, probabil că doar a dictat-o unui cu abilităţile necesare, deoarece scrisul cu plaivazul este o încercare grea, peste puterile unuia ca domnul respectiv. Vorbesc în cunoştinţă de cauză, deoarece am avut marele şoc să citesc declaraţii scrise de mâna consilierului, „extemporale” date pe la Poliţie şi legate de mijloacele prin care domnul Mustaţă a acumulat averea cea frumuşică.

Marius Albin MARINESCU

3 Comments

  1. PNA

    Va rog faceti sesizare aici http://www.pna.ro/sesizare.xhtml

  2. gigimutu

    bravo, saracilor, mai, hai sa va dau 10 lei sa aveti de o bere!

Trackbacks / Pings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.