Colimator

Augustin Lazăr îl compromite pe binefăcătorul care l-a recompensat cu pălăria prea mare de procuror general și face dovada „inteligenței”  sale

          Lazar arunca in aer mandatul lui Iohannis Cred ca Augustin Lazar a facut cel mai […]

 

        Lazar arunca in aer mandatul lui Iohannis

Cred ca Augustin Lazar a facut cel mai frumos gest din viata lui. Si poate singurul. A introdus in dosarul cu propunerea de numire a lui pe functia de Procuror General o rezolutie de neinceperea urmaririi penale impotriva lui Klaus Werner Iohannis, veche de pe vremea cand acesta era primar al Sibiului. Un fel de „Sefu‘, vezi cat te iubesc si te protejez?”. Iar sefu‘ a vazut, o fi zambit cu bucurie ascunsa fata de loialitatea lui Lazar si i-a semnat numirea. Nu asta este gestul frumos de care vorbesc. Ci faptul ca, in felul asta, Lazar a reusit sa-i arunce in aer lui Iohannis cel de-al doilea mandat de presedinte.

Nici nu mai are importanta ca rezolutia o fi fost semnata de el sau de un subaltern. As zice ca este mai putin important acest lucru. Conteaza doar faptul ca a pus in lumina o alta fata a presedintelui. Una intr-atat de mazgalita incat nu va putea fi stearsa niciodata. Intr-atat de compromisa incat trebuie sa fii intr-o dunga ca sa-l mai votezi inca o data.

                                            Tudorel Toader nu minte

Presedintele si nici nimeni altcineva nu a vorbit vreodata despre acest episod. O fi fost singurul? Or mai fi fost si altele? Despre Iohannis se stie doar ca, de-a lungul timpului, a mai avut deranjuri cu justitia, dar nimeni nu a reusit sa le descopere pe toate.

Nici nu prea avea cum, pentru ca dosarele erau plimbate de la un Parchet la altul pana li se pierdea urma. Doar cel pe care se bate moneda acum e mai usor de identificat, pentru ca Tudorel Toader stie care anume este. Iar Tudorel Toader, cand a vorbit despre el in evaluarea facuta lui Augustin Lazar, sunt sigur ca nu a mintit. Nu isi compromitea cariera si demnitatea de dragul unei minciuni, numai ca sa poata cere revocarea acestuia din functie.  Ar fi complet ilogic.

                                           Infractiunea de „baiat bun”?

Nu stiu care ar fi cel mai nimerit termen pentru a califica gestul lui Augustin Lazar. Sunt tentat sa cred ca nu se deosebeste cu mult de cel al unui sofer prins  ca a calcat linia dubla continua si, cand este oprit si i se cer actele, strecoara discret o hartie de 100 de euro intre ele. Ca sa vada sefu’ ca stie sa fie baiat bun. Seamana cu cel al comersantilor ieftini, care, cu autocarul plin de lucruri prohibite, la vama baga si ei cate 10 euro printre documente, ca sa le fie drumul lin. Si sa vada sefu’ ca sunt baieti buni. Nu stiu cum s-ar numi chestia asta in termeni juridici. Infractiunea de „baiat bun”? Sau e doar contraventie? Cred ca nici nu poate aparea in vreo lege, e prea mizerabila, prea de rahat – pardon! – ca sa-i mai dai si o incadrare juridica. E drept, Lazar nu a fost prins cu nimic ca sa recurga la un astfel de gest. Si atunci? Sa fi vrut doar sa-si netezeasca drumul? De ce?

                                  Ultimul bastion al anticoruptiei

Dupa ce Tudorel Toader a anuntat ca a inceput procedura de revocare a lui Augustiun Lazar, presa straina a luat foc. AFP si Reuters o elogiaza pe Codruta Kovesi, precizand ca a fost o mare greseala scoaterea ei de la DNA. Doamne, cat s-a mai luptat ea cu alde astia corupti! Si, pentru ca asta este stilul casei, aceeasi presa nu-l mai scoate acum pe Augustin Lazar din „ultimul bastion al anticoruptiei”. De ce nu mi-oi fi dat seama de asta? Nici nu te poti astepta la altceva. Europa i-a laudat in nestire, de-a lungul timpului, frizand ridicolul. Doar n-o sa-i critice acum. E ca si cum ar scuipa exact in locul in care, pana mai ieri, ii pupa ca pe sfintele moaste. Or Europa nu face din astea. Stie ea ce si cum, nu pricepem noi. Nu suntem intr-atat de evoluati ca sa patrundem semnificatia laudelor ei. Iar despre gestul lui Augustin lazar, nicio vorba.

                                      Ia-ti mizeria asta de aici!

La fel, nicio vorba nici din partea opozitiei. Nici macar Augustin Lazar nu a incercat sa lamureasca lucrurile. Conferinta lui de presa l-a umplut si mai tare de ridicol. Imi vine sa pariez ca nici CSM nu se va atinge de acest capitol. Rolul lui e sa apere demnitatea si onoarea procurorului Lazar, nu sa-i mai dea si el una peste ochi si sa-i ofere lui Iohannis capul pe tava. Iar Iohannis va fi mut, cum numai el stie sa o faca. Nu va spune niciodata nici de ce a tacut la vremea respectiva. Si nici de ce nu l-a chemat pe Lazar sa-i spuna, barbateste, ia-ti mizeria asta de aici. Motiv suficient pentru a nu mai fi votat.

                                                                                                      Valentin BOERU

Sursa: enational.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.