Coruptie

Artificii imobiliare

În zona respectivă urma să se construiască un imobil. Dar, impunându-se anumite restricţii d.p.d.v. geologic, s-a optat pentru un corp […]

În zona respectivă urma să se construiască un imobil. Dar, impunându-se anumite restricţii d.p.d.v. geologic, s-a optat pentru un corp de imobil compus din DP2E (demisol+parter+2 etaje), însă în 11.01.2012 aflăm cu surprindere că societatea respectivă obţine Certificatul de urbanism  pentru SDP2EM (subsol+demisol+parter+2 etaje+mansardă!), cu 2 nivele mai mult decât cele din proiect .
Pe urmă,  în 22.02.2012 – se schimba proprietarul lucrarii de pe str. Justitiei, nr. 22, aceasta trecând de la SC MG Imobiliare SRL la noii proprietari înscrişi în tabelul de mai jos, aceştia având sediul în Bd  Victoriei nr 39,  publicat şi pe site-ul primăriei Sibiu în Autorizaţia de construire, fără să  anunţe autorul proiectului şi verificatorul,schimbând şi soluţia proiectului (schimbare pe care am  aflat-o întâmplător în 30.03.2012, tot de pe internet).
Ca urmare a unei sesizări care a apărut la ISC (Inspectoratul de  Stat în Construcţii) Bucureşti, în data de 02.03.2012, în care se reclamă anumite nereguli în legătură cu lucrarea respectivă, fiind anunţat de existenţa acesteia doar reclamatul, dar nu şi presupusul reclamant. La insistenţele d-lui Manea Mihai, în data de 16.03.2012 se încheie un Proces Verbal între subsemnatul şi SC MG Imobiliare SRL, reprezentată prin acelaşi Manea Mihai, deşi acesta nu mai avea drept de semnătură pentru lucrarea respectivă din 22.02.2012 şi nu era nici reprezentantul legal al noilor proprietari. Noi încă nu aflasem că persoana în cauză nu mai este proprietară pe lucrarea respectivă, deoarece nu am fi semnat, ci, mai mult, îl atenţionam că nu are voie să facă acest lucru, adică să se substituie noilor proprietari.  
În data de 25.04.2012  (05.05.2012 data de pe plic) primesc prin poştă o adresă de la ISC Bucureşti, prin care sunt informat că o dată cu semnarea PV din 16.03.2012 s-au stins toate litigiile şi din care reiese că nici nu s-a emis autorizaţie de construire pentru lucrarea respectivă!!!

Deoarece persoane „abile” au încercat să mascheze adevărul, încercând să profite buna noastră credinţă, dorim să lămurim următoarele lucruri :
1. Orice schimbare de soluţie a proiectului şi a proprietarilor se aduce la cunoştinţa tuturor proiectanţilor pentru a-şi spune fiecare punctul de vedere .
2. La data de 16.03.2012, când s-a încheiat Procesul Verbal, dl. Manea Mihai nu mai avea drept de semnătură, drept pentru care documentul respectiv este nul .
3. Răspunsul, trimis mie de ISC – Bucureşti, trebuia să aibă alt destinatar, dar este binevenit pentru că astfel aceştia s-au demascat că nu ştiu ce se întâmplă în teren şi sunt prost informaţi.  Este ridicol să afirmi la data de 25.04.2012  că nu cunoşti existenţa Autorizaţiei de construire emise în 22.02.2012  pentru  lucrarea respectivă, dar cu alţi proprietari.
Pentru că nu am fost anunţaţi de schimbarea soluţiei proiectului, a noilor proprietari,  ne consideram exoneraţi de orice răspundere, Studiul geo­tehnic, executat în anul 2007,  considerându-l nul, din motive uşor de înţeles. Raporturile de colaborare dintre noi şi SC MG Imobiliare SRL au încetat, în fapt, din 22.02.2012, prin schimbarea proprietarului si a proiectului. Noii proprietari urmează să-şi  rezolve problema respectivă cu alţi specialişti.
Nu vreau să acuz nici o instituţie, care este autorizată să supravegheze şi să se implice în astfel de lucrari, urmând ca atât concluziile cât şi comentariile să le facă cititorii.
Deranjant este faptul că Statul Român se plânge  că rămâne fără specialişti, aceştia plecând din ţară sau schimbându-şi meseria, dar în loc să-i protejeze îi lasă la discreţia afaceriştilor imobiliari.
Până în 1990 eram ameninţaţi cu tribunalul şi închisoarea de securişti, acuma suntem ameninţaţi de cei cu bani mulţi – unii doctori, avocaţi , procurori, poliţişti, etc.  (probabil că sunt urmaşii primilor) care încearcă, prin poziţia socială dobândită, să obţină diverse avantaje materiale. 
La data când scriu aceste rânduri am aflat că locatarii şi vecinii de pe str. Justiţiei, nr. 22, din municipiul Sibiu, sunt indignaţi de faptul că lor nu li s-a cerut acordul ca o astfel de construcţie să  fie  ridicată în apropierea lor şi probabil vor urma momente tensionate pentru lămurirea situaţiei.

Ing. geolog Aurel-Vasile NAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.