Cap limpede

ALTFEL DE POLITICĂ: IOHANNIS, LA PRIMUL ȘMEN POLITIC DÎMBOVIȚEAN

      Descins de la Sibiu în Micul Paris, Klaus Iohannis se ,,dîmbovițează” vertiginos, dacă ne putem exprima astfel, […]

      Descins de la Sibiu în Micul Paris, Klaus Iohannis se ,,dîmbovițează” vertiginos, dacă ne putem exprima astfel, trecînd deja la șmenuri politice ieftine, după cum vom arăta în rîndurile care urmează. Un șoc, probabil, pentru cei care au luat în serios enunțul privind un alt fel de a face politică, ori, poate, nu i-au înțeles sensul exact.      Să recapitulăm datele unui scandal recent: la finele lui noiembrie, pe fondul informațiilor privind numirea la Cotroceni, drept consilier, a lui Dan Mihalache, apar reacții virulente din partea susținătorilor candidatului liberal, în special din mediile intelectuale.

       Într-o scrisoare deschisă, publicată de Revista 22 și semnată de nume precum Liiceanu, Pleșu, Tismăneanu, Zografi, Oișteanu, se afirmă, negru pe alb:

    ,,Suntem totuşi uimiți și îngrijoraţi că v-ați oprit, pentru funcția de şef al cancelariei prezidenţiale, asupra unei persoane (Dan Mihalache) ale cărei antecedente nu-l recomandă în nici un caz ca pe un democrat veritabil. De la traseul său curricular, care începe în perioada Văcăroiu, traversează „perioada Năstase” virând apoi către Crin Antonescu, trecând apoi prin opinia sa, pe care a făcut-o publică, privind parteneriatul româno-american, și până la felul în care se exprimă domnia sa („jigodie frustrată”, „mai du-te și tu în mă-ta”, „mai caută pe goagăl”) e în grav dezacord cu ce aşteptăm din partea instituţiei prezidenţiale. Stilistic, se află la antipozi faţă de dumneavoastră, şi ne e greu să ne închipuim cum ar decurge o asemenea colaborare. Nu multe vorbe bune se pot spune și despre ceilalți consilieri ce par a fi fost nominalizați”.

   Ca unul care nu e surd și mut la nemulțumirile fanilor săi, precum alți politicieni, Iohannis răspunde, prompt, pe contul său de Facebook:

,,Mulțumesc Revistei 22 pentru scrisoarea deschisă pe care mi-a adresat-o în numele unui grup de intelectuali. Îi asigur pe semnatarii ei că rămân credincios promisiunilor și angajamentelor pe care mi le-am luat față de românii din țară și din străinătate. Acest lucru se va reflecta în toate deciziile mele, inclusiv în privința echipei de consilieri”.

raspuns-intelectualilor-1

    Promis și făcut: zile în șir, nu se mai aude nimic de Mihalache. Ajuns președinte, stupoare: Iohannis îl anunță, totuși, pe Mihalache drept consilier prezidențial, la pachet cu celelalte nume vehiculate inițial!

    Noul președinte s-a făcut că uită promisiunea către intelectuali, din 30 noiembrie. Și, ca să fie sigur că nu rămîn nici măcar urme ale ei, Iohannis și-a șters postarea respectivă de pe contul de Facebook, pentru că, la urma-urmei, nimic nu e bătut în cuie, nici măcar pe o rețea de socializare. Rușine, Mark Zuckerberg!

                                                                                        Bogdan Tiberiu IACOB

Sursa: http://inpolitics.ro/ 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.