Periscop

A murit actorul Ovidiu Moț de la teatrul „Radu Stanca” din Sibiu

    Ovidiu Moţ, care avea 46 de ani, a suferit mai multe operaţii, atât pe creier cât şi la inimă. […]

 

 

Ovidiu Moţ, care avea 46 de ani, a suferit mai multe operaţii, atât pe creier cât şi la inimă. Actorul a suferit un accident în 2007, iar de atunci viaţa sa a luat o turnură nefericită.

În 2007, el a fost găsit, în Parcul Sub Arini, de un echipaj SMURD cu o lovitură la cap, iar la scurt timp a intrat în comă. Actorul Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu a suferit, între timp, două operaţii, dar inima i-a cedat. Înmormântarea va avea loc marţi, 3 martie, de la ora 13:00, în Cimitirul Militar Ghencea 3 din Bucureşti.

                                       Ce s-a întâmplat în urmă cu opt ani

În data de 12 ianuarie 2007, în jurul orei 23:40, echipajul SMURD sosit în parcarea din faţa Bazinului Olimpia l-a găsit pe Ovidiu Moţ, confuz în exprimare, din cauza unei lovituri în zona capului, cu hainele murdare de vomă. Deşi a spus iniţial că nu e nevoie să meargă la spital, Moţ s-a lăsat convins. La scurt timp după ce a ajuns la Urgenţă, Ovidiu a intrat în comă. Pentru că nu exista un computer tomograf funcţional, medicii nu au putut interveni chirurgical. Deşi ar fi trebuit trimis de urgenţă la un alt centru medical – Cluj, Târgu Mureş sau Bucureşti – nici acest lucru nu a fost posibil, deoarece echipajul care îl adusese pe actor la spital plecase cu un pacient la Mureş şi nici elicopterul nu a fost disponibil. Târziu, după ora 10, pe 13 ianuarie, Ovidiu Moţ a fost transportat la Târgu Mureş, unde a fost operat în jurul orei 15. S-a pierdut timp preţios. Medicii mureşeni au descoperit un hematom intracranian prin contralovitură, adică hematomul s-a produs nu în punctul loviturii, ci diametral opus, prin propagarea şocului în cutia craniană. Cheagul de sânge a afectat, prin compresiune, şi creierul. El era căsătorit şi avea un copil.

http://onlinereport.ro/

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.