Semnal

15 motive pentru a continua să faci ceea ce iubeşti, indiferent de ceea ce spun cei din jurul tău

2. Thomas Edison era considerat de către profesorii săi „prea prost pentru a învăţa ceva”. A fost concediat de la […]

2. Thomas Edison era considerat de către profesorii săi „prea prost pentru a învăţa ceva”. A fost concediat de la primele două locuri de muncă pentru ca era „neproductiv”. Ca inventator, a avut 1.000 de încercări nereuşite până să inventeze becul. Când un reporter l-a întrebat „Cum v-aţi simţit eşuând de 1.000 de ori?”, Edison a răspuns: „Nu am eşuat de 1000 de ori, ci becul a fost o invenţie cu 1.000 de paşi”.
3. Albert Einstein nu a vorbit până la vârsta 4 ani şi nu a citit până la 7 ani. Părinţii au crezut era debil mintal, iar unul dintre profesori l-a descris ca fiind „lent la minte, pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti”. A fost exmatriculat din şcoală şi i-a fost refuzată admiterea la Şcoala Politehnică din Zurich.
4. Louis Pasteur a fost un elev mediocru, iar la lucrarea de licenţă s-a clasat pe locul al cincisprezecelea din 22 de studenţi la chimie.
5. Henry Ford a dat faliment de cinci ori înainte de a reuşi cu Uzinele Ford.
6. Walt Disney a fost concediat de către un editor de ziar deoarece era „lipsit de imaginaţie şi de idei bune”. A dar faliment de mai multe ori înainte de a construi Disneyland.
7. Fred Astaire a fost catalogat astfel de către directorul MGM în faţa căruia, în 1933, a dat primul test: „Nu poate juca. Nu poate cânta. Uşor chel. Poate dansa puţin”. Mai târziu, avea să spună: „Cu cât urci mai sus în carieră, cu atât îţi sunt permise mai multe greşeli. Iar odată ajuns în vârf, dacă faci suficiente greşeli, acesta este considerat a fi stilul tău”.
8. Sidney Poitier a fost „răsplătit” astfel de către directorul de casting după prima sa audiţie: „De ce nu te opreşti din a face oamenii să îşi piardă timpul şi nu te duci să te faci spălător de vase sau ceva?”. A fost momentul în care, îşi aminteşte Poitier, a decis să îşi dedice viaţa actoriei.
9. Charlie Chaplin a fost iniţial respins de către şefii de la Hollywood pentru că pantomima sa a fost considerată „un nonsens”.
10. Beethoven mânuia penibil vioara, iar profesorul său a spus despre el că „nu există nicio speranţă să devină compozitor”.
11. Van Gogh a vândut doar o singură pictură în timpul vieţii sale. Şi chiar şi aceasta surorii unuia dintre prietenii săi. Acest lucru nu l-a oprit să continue să picteze peste 800 de lucrări.
12. Rodin era considerat cel mai slab elev din şcoală, iar tatăl său s-a exprimat tranşant: „Am un idiot drept fiu”. A fost respins de trei ori la admitere la Ecole des Beaux-Arts.
13. Stravinsky a fost a izgonit din Paris de către critici şi de către publicul furios după premiera operei „Încoronarea primăverii”.
14. Jack London a primit şase sute de respingeri din partea editorilor înainte de a vinde prima sa poveste.
15. Jerry Seinfeld „a îngheţat” pe scena clubului în care a avut loc prima sa reprezentaţie şi nu a fost capabil să scoată vreun cuvânt. Batjocorit de public, a revenit noaptea următoare şi şi-a terminat numărul în aplauze frenetice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.