Cultura

10.000 de spectatori la avanpremiera în aer liber a filmului DRUMUL REGILOR – TRANSALPINA

DRUMUL REGILOR – TRANSALPINA (regia Dumitru Budrala) a avut avanpremiera sâmbătă, 30 iulie în cadrul Festivalului folcloric ”Sus pe muntele […]

DRUMUL REGILOR – TRANSALPINA (regia Dumitru Budrala) a avut avanpremiera sâmbătă, 30 iulie în cadrul Festivalului folcloric ”Sus pe muntele din Jina”. 10.000 de spectatori s-au bucurat de o proiecție-eveniment în aer liber, pe un ecran uriaș, în apropiere de Drumul regelui, cel mai frumos mod posibil în care filmul ar fi putut fi expus pentru prima dată.

Chiar acolo, în mijlocul magiei, în locul în care cu zeci de ani în urmă, copilul Dumitru Budrala descoperea mitologia unică în lume a unui drum mai frumos și mai presus de oricare altul. Fascinația și pasiunea pentru legendele locului l-au urmărit până în prezent, așa că vreme de câțiva ani buni regizorul Dumitru Budrala a filmat, s-a documentat, a povestit cu oamenii locului și așa a luat naștere unul dintre cele mai așteptate filme ale sale: DRUMUL REGILOR – TRANSALPINA.

“Ne bucurăm foarte mult că am avut onoarea să prezentăm în premieră absolută filmul DRUMUL REGILOR – TRANSALPINA, aici, chiar aproape de Drumul Regilor. O surpriză extrem de plăcută a fost interesul copleșitor al oamenilor pentru acest film, 10.000 de spectatori, mult peste așteptările noastre. Publicul atât de numeros care a urmărit filmul minut de minut în tihna nopții, exprimă interesul și nevoia oamenilor de a descoperii spațiul fizic în care trăiesc, dar și poveștile reale sau imaginare care se leagă de aceste peisaje inedite. În acest film am încercat să adun și să evoc poveștile care au răsărit și s-au întâmplat de-a lungul secolelor în aceste locuri apreciate internațional pentru frumusețea și unicitatea lor”, a declarat Dumitru Budrala după proiecția filmului.

Filmul va fi lansat oficial în luna septembrie!

Un scurt material video de la avanpremiera filmului poate fi vizionat aici:

https://youtu.be/6My_35eoiQo

 

O producție Astra Film Sibiu, CNM ASTRA și Consiliul Județean Sibiu

Cu sprijinul Ministerului Culturii și al Centrului Național al Cinematografiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.