Atitudini

Scrisoare deschisă, PSD Sibiu îi somează pe Iohannis și pe reprezentanții FDGR-ului să răspundă la unele întrebări!

Partidul Social Democrat Sibiu lansează astăzi, public, o listă cu întrebări la care sibienii așteaptă răspunsuri de 11 ani […]

Partidul Social Democrat Sibiu lansează astăzi, public, o listă cu întrebări la care sibienii așteaptă răspunsuri de 11 ani din partea „cumpărătorului de rea-credință de case”, așa cum l-a numit instanța pe președintele Werner Klaus Iohannis și „succesorul în drepturi față de Grupul Etnic German”, Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR):

1. Cu ce scop a cerut FDGR, în anul 2007, recunoașterea în instanță ca succesor în drepturi al organizației naziste Grupul Etnic German? (vezi cerere de chemare în judecată, 75/23.02.2007, Judecătoria Sibiu)
2. De ce FDGR nu menționează nimic despre faptul că Grupul Etnic German din România este o organizație interzisă din cauza activității fasciste desfășurate pe teritoriul României și Germaniei? (vezi Convenția de Armistițiu din 1944)
3. De ce primarul Sibiului la acea vreme, Werner Klaus Iohannis, la acea dată și președinte al FDGR, nu a folosit toate căile de atac împotriva FDGR, deși Forumul a cerut restituirea unui număr impresionant de proprietăți chiar dacă acestea fuseseră confiscate de la organizația nazistă și trecute definitiv în patrimoniul statului român? (vezi Înalt Decret Regal nr. 1626, Legea 485/7 octombrie 1944)
4. Este adevărat că liderul FDGR, Iohannis, a dat în judecată Primăria Sibiu și, în același timp, a semnat ca primar al Sibiului retrocedarea imobilelor către propria organizație?
5. Câte imobile a obținut FDGR după ce instanța a decis ca Forumul să devină „succesorul în drepturi față de organizația nazistă Grupul Etnic German”?
6. Câte grădinițe, școli, locașuri de cult au intrat în proprietatea organizației FDGR condusă de Werner Klaus Iohannis?
7. Este adevărat că sediul în care FDGR îsi desfășoară, astăzi, activitatea este o clădire care a aparținut organizației naziste Grupul Etnic German și care a fost retrocedată către Forum, chiar dacă imobilul aparținea patrimoniului național încă din 1944? (vezi Înalt Decret Regal nr. 1626, Legea 485/7 octombrie 1944)

8. Care este legătura dintre Biserica Evanghelică și FDGR? De ce Prim-Preotul acestei biserici a fost prezent la aproape toate manifestațiile din fată sediului PSD Sibiu?
9. Werner Klaus Iohannis, preşedinte al României, a respectat legea și a plătit impozit pentru veniturile pe care le-a obținut din meditațiile din care ar fi reușit să-și cumpere cele 6 case în Sibiu?

PSD  Sibiu nu face acuzații, dar cere, în numele sibienilor, atât FDGR-ului cât și actualului președinte al României să răspundă punctual la aceste întrebări care apasă greu asupra sibianului Werner Klaus Iohannis. Este nevoie de răspunsuri urgente și concrete pentru că aceste fapte afectează grav imaginea României atât pe plan intern cât mai ales pe plan extern.

Organizaţia Judeţeană PSD Sibiu

2 Comments

1. O JIGODIE NAZISTA CA ACEST IDIOT DE PRESEDINTE,PE CARE VOI PSD LA-TI PURTAT CA PE UN CATEL IN LANT PRIN PARLAMENT.ACUM A RUPT LANTUL SI LATRA JAVRA ORDINARA,PUNETII BOTNITA DIN NOU<

2. Gica Ene

of of , cat au mai furat unii, asa ne vand toata tara, lui ghinion nu-i pasa de aceasta tara, el face jocurile murdare de afara, e un pion sluga si ne face si pe noi slugi, sper sa plateasca candva pentru aceste marsavii, si va plati.