Atitudini

Scrisoare deschisa adresata sibienilor

Am scris ani de zile despre ticăloşii care au jefuit averea naţională şi datorită cărora ne-au plecat copiii să muncească în străinătate, luându-şi lumea în cap, iar noi, cei rămaşi aici cu speranţa unei schimbări în bine, o ducem tot mai greu, de la o zi la alta! Să nu aveţi impresia că lupta mea împotriva corupţiei şi abuzurilor nu presupune riscuri. Ameninţările de tot felul, inclusiv cu moartea, sunt cotidiene şi pot să spun că s-au banalizat. Autoturismul pe care-l folosesc a fost vandalizat de nenumărate ori prin zgâriere, vopsire sau spargerea cauciucurilor. A trebuit să-mi pun familia la adăpost şi, astfel, cei doi copii ai mei au fost nevoiţi să-şi urmeze studiile superioare departe de casă, tocmai pentru a le asigura protecţia. Am fost târât prin tribunale şi am câştigat peste 20 de procese penale, intentate pentru calomnie prin presă. Mă mândresc că am reuşit să-mi câştig solitar aceste procese, fiindcă m-am apărat singur, fără să apelez la serviciile avocaţilor.

Se spune că fiecare persoană îşi duce propria cruce, aidoma lui Iisus. În ceea ce mă priveşte, acest aspect este mai complicat, deoarece mă implic emoţional în necazurile oamenilor care vin la redacţie copleşiţi de atâta nedreptate, deci, pot spune, cu toată tăria, că eu nu duc o singură cruce, ci am în spate un cimtir întreg! Să nu credeţi că lupta mea este zadarnică, deoarece unii ticăloşi, despre care s-a scris în „Justiţiarul”, au fost deja condamnaţi, iar alţii sunt cercetaţi penal.

{mosimage}Care este scopul candidaturii mele la Primăria Sibiu şi Consiliul Local Sibiu şi de ce tocmai din partea P.N.Ţ.C.D.-ului?  Ramura ardelenească a acestei formaţiuni politice, care lupta pentru emanciparea românilor şi eliminarea privilegiilor etnice ale maghiarilor şi aristocraţiei săseşti, s-a numit Partidul Naţional Român din Transilvania, iar prin unirea cu Partidul Ţărănesc din Vechiul Regat, la 10 octombrie 1926, s-a născut Partidul Naţional Ţărănesc. După atâţia ani, constatăm, cu tristeţe, că ne întoarcem de unde am plecat şi cele două minorităţi (maghiară şi germană) au revenit la vechile metehne printr-o discriminare etnică pozitivă, practicată de toate guvernele care s-au succedat la putere din 1990 până în prezent, în timp ce noi, românii, am ajuns să ne simţim străini în propria ţară! Am ajuns să ne fie ruşine că suntem români, iar ospitalitatea românească s-a transformat în slugărnicie în faţa străinilor. Nu doresc să-mi percepeţi spusele ca fiind emanate de un naţionalism deplasat şi anacronic! Nu, dragi concetăţeni, e vorba doar de patriotism, de dragoste pentru ţara şi poporul din care mă trag. Acesta este patriotismul luminat pe care-l promovează P.N.Ţ.C.D.!Am străbătut toată Europa şi încă alte două continente, dar nu m-am dezis, pe unde am călătorit, de origine mea  şi am fost chiar mândru să-mi afirm identitatea de român. Noi, ţărăniştii, suntem bucuroşi că România a revenit în Europa, acolo unde-i era locul, nu doar geografic, ci şi ca mental colectiv, dar trebuie să tragem un semnal de alarmă cu privire la activitatea unora care au folosit în interes personal entuziasmul populaţiei pentru această revenire la matcă şi au interpretat în mod propriu pro-europenismul. Aceştia au considerat că, simultan cu accesul în Uniunea Europenă, s-au deschis şi uşile pentru jaful naţional şi afilierea la mafia transfrontalieră.

Klaus Iohannis a dat dovadă, timp de opt ani, de când conduce destinele Sibiului, de imoralitate politică. Inconsecvenţa acestuia a fost vizibilă datorită alianţelor pe care le-a făcut cu cei aflaţi la putere. Astfel, a fost aliat, pe rând, cu P.S.D.-ul, P.D.-ul şi P.N.L.-ul, partide pe care le-a trădat imediat ce au pierdut puterea. Scuza puerilă că aceste alianţe ar fi fost „strategii” pentru obţinerea de fonduri este de-a dreptul ridicolă. Adevărul este că Iohannis a prins gustul puterii la care nu vrea să mai renunţe şi, în subsidiar, a descoperit cum poate să-şi asigure propria protecţie faţă de dosarele de cercetare penală, care-l au ca personaj principal. În două din acestea a fost audiat şi subsemnatul, în calitate de martor, la D.N.A. Bucureşti, aşa că vorbesc în cunoştinţă de cauză şi nu de dragul de a-l împroşca cu acuze nefondate pe adversarul meu electoral.

În urmă cu patru ani, dumneavostră, prin votul exprimat, aţi încredinţat puterea totală unei singure formaţiuni, pe care nici măcar nu o putem numi politică, deoarece nici liderii ei nu ştiu unde să o încadreze. Este vorba despre Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), despre care, chiar preşedintele lui, domnul Klaus Iohannis, afirma că nu este partid politic şi nici organizaţie neguvernamentală, deşi evidenţele îl contrazic, acest forum fiind înscris în catalogul O.N.G.-urilor din judeţul Sibiu. Cert este că, prin concentrarea puterii decizionale în mâinile unui grup restrâns, democraţia reală a fost compromisă, deoarece democraţia implică luptă politică şi opoziţie! Ori, aşa cum am putut observa cu toţii, Consiliul Local al municipiului Sibiu nu a fost, pe parcursul acestor ultimi patru ani, decât o docilă „maşină de vot”! Au fost situaţii care pur şi simplu au atins ridicolul, deoarece câte 40 de hotărâri au fost aprobate în zece minute, nefiind timp material  nici măcar pentru citirea titlurilor, aşa că ce să mai vorbim despre eventuale analize sau opoziţii. Puterea absolută corupe, la fel şi două mandate consecutive, fiindcă  opt ani înseamnă timp suficient pentru formarea unor relaţii clientelare cu afacerişti veroşi, care s-au dedulcit la bani publici ! Un primar, care are consiliul local la dispoziţie, iar membrii acestuia sunt doar yesmani şi simple rotiţe ale unei maşini de vot, care „merge ceas”, deţine puteri discreţionare şi astfel devine dictator! Ori, asta s-a întâmplat la Sibiu, deoarece majoritatea membrilor Consiliului Local au fost de la F.D.G.R., fiind subordonaţi pe linie de organizaţie primarului, acesta fiind şi preşedintele grupului etnic respectiv. Din această cauză, prin obedienţa consilierilor, au fost votate „la foc automat” Hotărîri de Consilu Local care au eludat legea. Astfel, datorită lipsei unei opoziţii şi a unui control din partea altor partide, care nu au intrat în C.L.,au apărut firmele „abonate” la lucrări pe bani publici, s-au trucat licitaţii ( cea mai evidentă, chiar penală, a fost licitaţia pentru reabilitarea zonei Piaţa Gării), s-au creat condiţii pentru apariţia de construcţii ilegale şi pentru decizii de retrocedări imobiliare, la fel de ilegale,etc. Fiind reprezentată nu doar de primar, ci şi de Consilu, mica minoritatea săsească şi-a satisfăcut toate revendicările imobiliare – nu a contat lipsa temeiului legal, în multe din situaţii! -, iar mafia, locală sau de aiurea, a dat iama în banii publici.

Aşa cum prin metode psihologice, de tip securist, li s-a indus alegătorilor români ideea că nu sunt capabili să se conducă singuri şi de aceea trebuie să voteze, fără discernământ, saşii, indiferent de vârstă, competenţă sau pregătire profesională, la fel se promovează îndemnul „nu risipiţi voturile pe partidul ţărăniştilor!”, doarece partidul nostru este cel mai apropiat de sufletul ardelenilor! Prin aceleaşi mijloace s-a creat şi starea de lehamite din preajma alegerilor, mulţi români preferând să stea acasă, decât să-şi exercite dreptul democratic de vot. Oamenii au devenit mai egoişti, mai indiferenţi, iar lipsa lor de solidaritate i-a făcut să devină victime sigure ale corupţiei şi abuzurilor.

De aceea mă implic în politică (deşi am să practic, în continuare, şi meseria de ziarist), pentru că m-am săturat să comentez doar de pe margine, când ar fi mul mai simplu să âncerc să stopez ilegalităţile chiar din interiorul sistemului. Această dorinţă a mea se suprapune perfect cu doctina partidului, fiindcă pentru P.N.Ţ.C.D. sunt, la ora actuală, doar două priorităţi: CETĂŢEANUL şi LEGEA! Ne asumăm, ca partid, greşelile din trecut, pentru care am şi fost sancţionaţi aspru de populaţie la ultimele alegeri. Dar, vă anunţăm că persoanele care ne-au compromis au plecat, la fel şi oportuniştii, deoarece aceştia vizează doar partidele aflate la putere.

Din motivele pe care le-am expus, m-am angajat ca vector al ideologiei ţărăniste şi al moralei creştine în competiţia electorală pentru Primărie şi Consiliul Local Sibiu! Dacă echipa noastră de candidaţi va intra, datorită dumneavoastră, în Consiliul Local, puteţi avea certitudinea aplicării şi respectării legii. Puteţi conta pe noi, v-o spune „Justiţiarul”!

Marius Albin MARINESCU, jurnalist, candidat P.N.Ţ.C.D. la Primăria şi Consiliul Local SIBIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>