Ancheta

“Cosmetizarea” copacilor

Pentru că cei care sunt angajaţi doar să ajusteze anual crengile arborilor, în aşa fel încât să nu se pună...
Pentru că cei care sunt angajaţi doar să ajusteze anual crengile arborilor, în aşa fel încât să nu se pună în pericol viaţa cetăţeanu­lui, nu fac altceva decât o crimă ecologică.
Da, e o crimă ecologică să îţi baţi joc în halul acesta de un ar­bore, care nici nu se poate apăra!
Probabil că indivizii cu drujba doresc să intervină doar o dată la 3 ani sau să nu mai intervină de­loc. Şi atunci taie, taie fără milă, fără să gîndească!
Am mai spus-o, s-a demonstrat ştiinţific, pe aparate care măsoară biocurenţi, că plantele au viaţă, că atunci când au în preajmă o sursă de muzică înfloresc şi se dezvol­tă mai bine, că atunci când le tai o frunză, celulele lor o iau razna, plâng într-un fel, aparatele indi­că un dezechilibru microcelular profund. Aşa că, le dorim acelora, care fac acest măcel verde cu co­păceii locali, să se gândească că poate o să vină o zi când un chi­rurg le va amputa o mână sau un picior, fără a fi necesar. Oare cum s-ar simţi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>