Suntem cu ochii pe voi!

Clanului Presecan i-a mai crescut un bloc între case!

Domnul Stînea Gheorghe, un domn distins, creştin şi pe deasupra rudă cu domnul Presecan, cumpără un teren situat în strada […]

Domnul Stînea Gheorghe, un domn distins, creştin şi pe deasupra rudă cu domnul Presecan, cumpără un teren situat în strada Teilor, fără număr, în frumosul nostru oraş.

Până aici totul decurge normal, toate bune şi frumoase, dacă… Musai trebuia să fie şi un „dacă”, atunci când apar construcţiile plasate anapoda ale lui Presecan! În cazul acesta „asociaţia familială” Presecan, Stînea & Company au găsit cu cale să-şi ridice imobilul taman pe sistemul de canalizare al oraşului. Dar asta nu e tot…

După o perioadă de timp apare şi certificatul de urbanism (nr.90 din 16.01.2008) în care este avizată construirea unei case P+E+M, plus funcţiuni complementare. Suprafaţa pe care acesta urma să construiască se pare că nu a fost suficientă, astfel că aceştia s-au văzut nevoiţi să depăşească puţin câte puţin suprafaţa înscrisă în autorizaţia de construire. Aşa s-a ajuns de la casă la bloc de locuinţe, tipic pentru distinsul domn Vasile Presecan şi ale sale case crescătoare (foto 1). Bineînţeles că vecinii s-au arătat indignaţi de ceea ce s-a întâmplat şi au decis că este momentul să ceară explicaţii. Dar se pare că acestea au întârziat să apară, din moment ce s-a ajuns la deschiderea unei acţiuni în instanţă. La proces, alături de domnul Stînea, a participat, aşa cum era de aşteptat, însuşi pitarul-şef, domnul Presecan Cornel, asta aşa, ca să înţeleagă şi judecătorii că-l doare fix în franzelă de legi!

Vecinii au înţeles, iniţial, că acolo se va construi o casă de locuit, iar peste câteva luni a răsărit un bloc, ba, mai mult de atâta, distanţa dintre imobile nu a fost respectată, în unele locuri ajungându-se la abia 30 de cm. Distanţă (foto 2). Dacă ar fi să se măsoare streaşina şi aparatele de aer condiţionat, oricine poate să realizeze că de fapt proprietatea vecinilor este încălcată. Din dispoziţia de şantier reiese că s-a trasat o cotă generală de 50 de centimetri faţă de limita de proprietate. Dar, în realitate lucrurile stau cu totul altfel!

Serviciul Tehnic de Investigaţii din cadrul SC.APĂ-CANAL SA. Sibiu în comunicarea cu numărul 4479 din 07.05.2009 admite, la punctul 3, faptul că respectiva construcţie „este parţial edificată pe acest canal”. Presupunem că cei de la Apă-Canal nu s-au gândit la Canal Grande din Veneţia, ci la reţeaua de canalizare a oraşului Sibiu, care trece pe sub căsoaia Presecanilor, Stânilor şi cum se vor mai chema ei. În realitate, imobilul este situat taman pe mijlocul reţelei de canalizare a oraşului, nu doar… „parţial”.

Familia Miriuţă, vecinii cei mai afectaţi de construcţia faraonică, în total dezacord cu construcţiile din zonă, au depus câteva memorii în atenţia domnului primar Iohannis, dar nu au primit nici până în prezent vreun răspuns. Aceştia susţin că au fost modificate planşele de execuţie. Poliţia Sibiu a dispus urmărirea penală a domnului Sîntea, ca urmare a infracţiunii de continuare a lucrărilor, deşi acestea trebuiau sistate până la soluţionarea problemei în instanţă.

După aproximativ un an de la începerea procesului, instanţa a decis achitarea inculpatului Stînea Gheorghe şi – culmea! – decide că imobilul construit în strada Teilor nu-i are ca vecini pe soţii Miriuţă, deşi chiar constructorul Stânea recunoaşte că se învecinează cu aceştia. Încurcate mai sunt căile justiţiei, mai ales aici, la Sibiu!

Dan FLORESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*